Фрагменти останків і солдатський медальйон знайдені пошуковцями «Чорного тюльпана»

4aa835fb5a26a889ac40e6e569f92452d24ae8a9

Протягом 7 листопада, гуманітарна місія «Чорний тюльпан» продовжила роботи в Марьяновском і Амвросіївському районах Донецької області. Пошуковцями були знайдені фрагменти останків українського військовослужбовця і солдатський медальйон – без тіла.

Продовжує свою роботу гуманітарна місія «Чорний тюльпан»– 7 листопада пошук проводився у Мар’яновському і Амвросіївському районах Донецької області. Пошуковцями, поруч з колоною розбитої техніки, були виявлені фрагменти останків українського військовослужбовця – на жаль, без документів або особистого розпізнавального знака.

В ході огляду іншої колони був виявлений, зроблений з нержавіючої сталі, медальйон, на якому чітко читається вся інформація про особу загиблого. На місці, де був знайдений цей медальйон, за очевидними ознаками, раніше знаходилося тіло – проте виявити його пошуковуям не вдалося.

Все знайдене було надіслано в органи МВС України для ідентифікації.

На жаль, у зв’язку із загостренням ситуації на Донбасі, підвищилася загроза для роботи пошукових груп – в ряд місць, де можуть бути останки, пошуковці не можуть потрапити, так як там ведеться вогонь.

Незважаючи на це, пошукова місія «Чорний тюльпан» продовжує свою роботу.

Нагадаємо, що ВГО «Союз Народна Пам’ять», за підтримки і під керівництвом Міністерства Оборони України, в рамках проекту цивільно-військового співробітництва, спільно з Національним військово-історичним музеєм України здійснює в зоні АТО гуманітарну місію “Чорний тюльпан» – пошук та ексгумацію останків українських військовослужбовців. На сьогоднішній день вдалося знайти і вивезти на впізнання понад 160 тіл.

 

Пошукова місія гостро потребує коштів і добровольців-волонтерів для роботи в зоні АТО. Необхідно оплатити ремонт автомобілів і рефрижераторів, закуповувати не менше 1 тонни палива щотижня.

Фінансові кошти прохання переказувати на рахунок: ПАТ КБ «Приватбанк» р/р 26003056209093, МФО 380269, ЄДРПОУ 37820137, ВГО «Союз «Народна пам’ять», призначення платежу – Фонд пошуку загиблих на сході України.

Звертайтесь: Телефон: +38-044-362-77-61, +38-094-927-47-61, е-mail: office@ unm.org.ua,

Всеукраїнський сайт з пошуку зниклих без вести naidy.org.ua гаряча лінія:

0-800-210-135

Залишити коментар